Известие

Collapse
No announcement yet.

предни накладки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    100% вярно,Рикамби Ориджинале са Лукас а Лукас са собственост вече на ТРВ,цена 55 евро предните и 50 задните.

---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:58 ----------

STEINHOF имат сертификат и се ползват от Фиат Груп,но това не означава,че накладките и дисковете STEINHOF са същите,като използваните от Фиат Груп.
    Къде го тоя лукас , веднъж в магазин на АА ги помолих да ми покажат рикамбито и се оказа че има 2 вида едните са си Галфер и изглеждаха меки и хубави , а другите бяха Феродо и изглеждаха доста по твърди(не цапаха така както галфера)
    Относно STEINHOF карам вече доста време с такива , за момента няма от какво да се оплача , колата ми се струва че спира по-добре от преди това когато бях с Пермафюз и Textar
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Галфера от АА са супер за от пред.И цената е страхотна.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
        Галфера от АА са супер за от пред.И цената е страхотна.
        Да ама не са за спортни дискове , много бързо свършват и самия диск се износва неравномерно.....

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
          Поддържам!
          Моите задни ги сменях на около 94к км и тая фирма не я бях чувал - Галфер. Смятам че са оригиналните, съдейки и по ръбчето на диска. Аз от естетична гледна точка не търпя ръбове и ги премахвам по механичен начин. Сложих текстар и сякаш малко по-зле спират, обаче те имат едни скосения на феродото в двата края и още не са легнали към дисковете на цялата си площ. А старото Клио го карах с Текстар и нямам забележки към тях. Поздрави на всички!
          Е да де, ама моите старите спираха уникално, супер меки....и ги смених като взех колата. На накладките не пишеше нищо- абсолютно нищо, имаше една текстилна лепенка - нещо като стъклоплат, като го разлепих отдолу с бели букви пишеше LUKAS и логото на Фиат груп. Ако искаш ще ги снимам и ще пусна снимки
          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Снимай ги, Alamo, всяка информация е добре дошла. И аз ще гледам утре да снимам старите и новите накладки - задните. Надписа Galfer e набит на задната страна на накладката.
            Аз от вътрешна страна на спирачния диск слагам новите накладки, а от външната страна оставям на доизносване старите накладки - дебелината на феродото се вижда през лятата джанта. Така ги ползвам до край, максимално.
            Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
            Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
            Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
              Аз от вътрешна страна на спирачния диск слагам новите накладки, а от външната страна оставям на доизносване старите накладки - дебелината на феродото се вижда през лятата джанта. Така ги ползвам до край, максимално.
              Що за глупост е това - така по половин комплект ли си взимаш в магазина
              Нищо не спестяваш така , пак си купуваш същия брой комплекти за времето когато колата е при теб , а старите са различно износени от новите.
              А пък при смяна на диск още по зле ....

Comment

предишните ми бяха *феродо* и несам доволен за спиране спира и не свирят,но са доста твърди и ядат яко диска.EBC зелено си е най добро за момента според мен вярно не са най ефтини но пък си заслужават парите.
                147jtd 1.9 16v 140hp
                E36-150hp

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                  Къде го тоя лукас , веднъж в магазин на АА ги помолих да ми покажат рикамбито и се оказа че има 2 вида едните са си Галфер и изглеждаха меки и хубави , а другите бяха Феродо и изглеждаха доста по твърди(не цапаха така както галфера)
                  Относно STEINHOF карам вече доста време с такива , за момента няма от какво да се оплача , колата ми се струва че спира по-добре от преди това когато бях с Пермафюз и Textar
                  Toя Лукас съм го гледал в магазин,където продават само Рикамби Ориджинале тук в Солун но е възможно с логото Рикамби да има и други марки накладки.
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                    Що за глупост е това - така по половин комплект ли си взимаш в магазина
                    Нищо не спестяваш така , пак си купуваш същия брой комплекти за времето когато колата е при теб , а старите са различно износени от новите.
                    А пък при смяна на диск още по зле ....
                    да, глупост е. външните и вътрешни накладки трябва да са износени равномерно. противното значи блокирали апарати-водачи.

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    Toя Лукас съм го гледал в магазин,където продават само Рикамби Ориджинале тук в Солун но е възможно с логото Рикамби да има и други марки накладки.
                    ми нормално. да не си мислите че рикамби е някакъв производител. то си значи каквото му е името-резервни части. същото като мопар.
                    точка

Comment

Към колегата Alamo - обещаните снимки на задните накладки.
                      http://angelovi69.snimka.bg/automobi...osvagon.677780
                      Малко съм бос с тия компютри - дано съм сложил линка вярно към снимките.
                      Старите са Галфер - 3245. Болтовете са за направляващите и са сменени - на снимката са демонтираните от Алфата. Що има винт и заварена гайка на старата накладка ли? Щото я ползвам като прибор за отваряне на буталото навън, за да влезе новата по-дебела накладка. Към останалите колеги с по-горните постове - дали е глупост или не си е моя работа и мое мнение и никого не задължавам с него. Всеки взема решения за себе си. Аз си возя семейството спокойно, на моя отговорност - знам къде и кво съм правил по колата. Айде със здраве!
                      Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                      Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                      Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Това свалих аз от колата. Като я взех на километража пишеше 50 000км и е произведена 1998г.

Предните бяха по същият начин, същата марка, пак с лепенки малко по-износени. На снимка 2 се виждат големи парчета графит.
                        Да ви кажа честно в момента в който ги смених и съжалих, не съм виждал накладки, които да цапат повече, само да ги пипнеш и ръцете ти стават черни и не драскат.
                        И ТРВ спират и не свирят, ама се иска доста натискане докато претрака АБС, тези само да си отпуснеш крака и ковяха, спирачките ги натисках с върха на пръстите.
                        Last edited by Alamo; d.m.y г., 19:14. Основание: .
                        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

накладки

Взимаш си ,,Raykam,, изпитана марка,евтини и никакъв проблем с тях,аз само тях ползвам.успех.
                          Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение

ми нормално. да не си мислите че рикамби е някакъв производител. то си значи каквото му е името-резервни части. същото като мопар.
                            Ми много ясно,че не е производител,писал съм го доста пъти,Рикамби Ориджинале са части произведени за Фиат Груп и минали през техническият контрол на Фиата Груп,производители бол,пример за амортисьори,Sach,Boge(един производител,два бранд нейма),Монрое........,носачи ТРВ,мсален филтър Clean,съединители Valeo..........на всичко това се слага един етикет Ricambi Originale.
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Дайте сега да попитам. Когато натисна спирачките по силно(като се движа около или над 90км/ч), волана или предницата като цяло ми вибрира... (това от износени накладки ли е?) Иначе си спират никога не съм имал проблем.
                              Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                                Дайте сега да попитам. Когато натисна спирачките по силно(като се движа около или над 90км/ч), волана или предницата като цяло ми вибрира... (това от износени накладки ли е?) Иначе си спират никога не съм имал проблем.
                                Обикновено от криви дискове се получава тоя ефект.
                                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X